3d printen, - een nieuwe manier van ''dingen maken'' -  u heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Toch is het bij veel mensen onbekend en zijn er veel vragen over.

  • Wat voor materiaal wordt er gebruikt?
  • Is het materiaal wel duurzaam?
  • Hoe werkt een 3d printer?
  • Wat kan je er allemaal mee?
  • ...
  • ...


 Als we op internet op zoek gaan naar een uitleg of definitie van deze uitvinding krijg je al snel zoiets:

Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale "bouwtekeningen" min of meer willekeurige driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Het gehele proces heeft de naam rapid prototyping gekregen.

Ja, daar kunnen we nog niet veel mee. Ik ga u op deze pagina proberen uit te leggen wat de rode lijnen van een 3d printer zijn, waarom wij hem gebruiken, En wat belangrijk is om te weten.


Dit is hem dan: onze 3d printer! De Ultimaker 2. Hij maakt gebruikt van een biologisch afbreekbaar kunststof die in draadvorm als materiaal dient. Zodra wij een digitale tekening hebben gemaakt, van bijvoorbeeld een sleutelhanger, warmt de printer zich op. Zo warm dat het plastic smelt, Dit wordt vervolgens in lagen neergelegd op een speciale glasplaat. Na heel veel lagen in verschillende richtingen, constructies en vormen ontstaat er dan een voorwerp.

Omdat je zelf de tekening kan maken zijn de mogelijkheden eindeloos! Je moet alleen wel geduld hebben, het printen van voorwerpen kost veel tijd. Allereerst moet elke tekening afzonderlijk worden getekend, Iedere sleuterhanger is daarom ook uniek, met uw eigen naam of datum. Zodra dit gedaan is, kunnen we het gaan printen. Het printen van een sleutelhanger kost veel tijd, elk laagje wordt één voor één met veel precisie neergelegd.

Het materiaal wat we gebruiken is biologisch afbreekbaar en dus duurzaam dit zorgt ervoor dat het goed is voor de aarde. '' There is no planet B.''

Dit was een kleine samenvatting van hoe een 3d printer werkt, wat de mogelijkheden zijn en waarom wij ermee werken. Heeft u toch nog verdere vragen? Neem gerust contact met ons op! Alle mogelijkheden hiervoor zijn te vinden onder het kopje Contact.
 

© 2016 - 2021 Winkeltje van Beer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel